Duurzaam gebouwbeheer met behulp van Qur+

Voor steeds meer organisaties is duurzaamheid een steeds belangrijker thema aan het worden. Organisaties en bedrijven zien de noodzaak van duurzaam gebouwbeheer en zijn daarom steeds meer gedreven om bij te dragen aan het behalen van de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen. Een duurzame bedrijfsvoering en duurzaam gebouwbeheer is in Nederland dan ook steeds meer regel dan uitzondering.  

Qur+ geeft richting aan uw duurzaam gebouwbeheer

Duurzaam gebouwbeheer ondersteunt bij een duurzame vastgoedtransitie en bij het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen. Of het nu gaat om onderhoud, beheer of nieuwbouw: Duurzaam gebouwbeheer is een essentieel onderdeel van een duurzame bedrijfsvoering. Ondanks deze gedrevenheid komen bij de uitvoering van duurzaam gebouwbeheer veel praktische vragen naar voren. Denk daarbij aan vragen zoals hoe ziet mijn eigen CO2-footprint er uit? Hoe weet ik of onze organisatie op koers ligt om onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen? En ligt mijn duurzaam gebouwbeheer nog in lijn met mijn bedrijfsvoering en de bijbehorende doelstellingen?

Om een goed antwoord te kunnen geven op deze vragen en richting te kunnen geven aan uw duurzame gebouwbeheer heeft Quadrance Qur+ ontwikkelt. Qur+ is een online beheer- en onderhoudsplatform voor efficiënt en duurzaam gebouwbeheer. Het ondersteunt uw organisatie bij het uitvoeren van het gebouwbeheer en het behalen van uw doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Qur+ is een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk hulpmiddel om in kaart te brengen waar u staat met betrekking tot uw duurzaam gebouwbeheer.

Weten waar je staat is één ding, maar hoe u zo efficiënt mogelijk uw doelen kunt behalen is een tweede. In Qur+ is het mogelijk om diverse scenario’s naast elkaar te zetten in een interactief dashboard en deze scenario’s vooraf door te rekenen. Deze scenario’s laten bijvoorbeeld zien wat de impact is op de CO2 reductie, investeringen, besparingen en het geeft inzicht in de ROI (Return On Investment). Zo kunt u beoordelen wat welke maatregelen nodig zijn om uw duurzame gebouwbeheer naar een hoger niveau te tillen en uw duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Door scenario’s en investeringen te vergelijken besluit u wellicht de vervanging van de CV-ketel naar voren te halen en vervangt u deze voor een warmtepomp, plaatst u zonnepanelen of investeert u in de schil van je pand. Qur+ ondersteunt u bij het nemen van dit soort beslissingen die de duurzaamheid van uw gebouw(en) verbeterd.

Qur+ biedt inzicht in de duurzaamheid van uw gebouw

Qur+ geeft niet alleen richting aan uw duurzame gebouwbeheer maar het biedt ook inzicht in de duurzaamheid van uw gebouw. Met behulp van het systeem kunt u de duurzaamheid van uw gebouw(en) monitoren. Dit doen wij bijvoorbeeld door u inzicht te verschaffen in de CO2-footprint van uw gebouw en installaties. Daarnaast kan het energieverbruik in beeld worden gebracht en kunnen zowel de huidige als toekomstige energiekosten worden berekend.

Qur+ is een samenwerkingsplatform voor installateurs, aannemers en opdrachtgevers om grip en inzicht te behouden op je onderhoud. Het systeem omvat een DMJOP, meldingen, workflow en aanbestedingsmodule. Deze berusten op een moederbestand met gestandaardiseerde elementen en activiteiten. Door de directe en indirecte CO2 uitstoot te koppelen aan de elementen geeft je onderhoudsplan tevens inzicht in de huidige CO2-footprint van je gebouw en installaties.

Bent u benieuwd wat er nog meer mogelijk is met behulp van Qur+? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact

frank

Heeft u vragen?

Rick helpt u graag verder Neem contact op
header-persoon
quote
Vragen? Stuur een appje!