Hoe ziet een onderhoudsplan er uit?

Een onderhoudsplan, ook wel meerjaren onderhoudsplan (MJOP), is een document waarin staat welk onderhoud uitgevoerd moet worden. Hierbij wordt de frequentie van het uitvoeren vermeld en worden de kosten weergegeven. Een goed onderhoudsplan is opgebouwd met het juiste detail niveau. Een te detaillistisch onderhoudsplan is lastig te beheren, maar een te algemeen onderhoudsplan geeft te weinig informatie. Met Qur+ bouwt u een eigen onderhoudsplan met het juiste detailniveau. 

Hoe wordt een onderhoudsplan opgebouwd?

Een onderhoudsplan wordt opgebouwd per locatie of gebouw. Per gebouw wordt het onderhoudsplan uitgesplitst in bouwkunde, elektrotechnische installaties en werktuigbouwkundige installaties. Een zorgvuldig uitgewerkt meerjaren onderhoudsplan (MJOP) stelt u in staat om het beheer, onderhoud en kosten effectief te managen. Zie onderstaand voor een voorbeeld uit Qur+

 

Hulp nodig bij het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan?

Quadrance is specialist in efficiënt en toekomstbestendig asset management. Wij vertalen strategisch beleid naar slimme uitvoerings- en implementatieoplossingen waarbij de continuïteit van bedrijfsprocessen gewaarborgd blijft. Dit doen wij onder andere door ondersteuning te bieden bij het opstellen en/of bijstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Goed functionerende gebouwen, verantwoorde risicobeheersing en maximale kostenbesparing staan daarbij centraal. Voor zowel de korte- als lange termijn.

Wilt u ondersteuning bij het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP)? Onze specialisten zijn u hier graag mee van dienst. Neem gerust contact met ons op!

frank

Heeft u vragen?

Rick helpt u graag verder Neem contact op

De persoonlijke aanpak van Quadrance

Gebouwbeheer draait om kennis, kunde en kostenbeheersing. Om risicobeheersing en een duurzame blik. Maar bovenal om mensen. De gebruikers van een gebouw. Als marktleiders in beheer en onderhoud, realiseren we ons dat als geen ander.

header-persoon

Wie wil besparen, stopt met bezuinigingen"

quote
Vragen? Stuur een appje!