Gebouwbeheer

Gebouwbeheer is een zeer belangrijk onderdeel van facility management. Gebouwbeheer is een complex en omvangrijke aangelegenheid. Het is echt een vak apart!

Grote organisaties kiezen niet voor niets voor een gebouwbeheerder die het gebouwbeheer voor zijn of haar rekening neemt. Gebouwbeheer draait namelijk om de gezondheid en veiligheid van een gebouw. Daarbij is het essentieel dat de kwaliteit van het onderhoud op het juiste niveau is. Goed gebouwbeheer waarborgt dus de gezondheid en veiligheid van een gebouw.  

Goed gebouwbeheer zorgt er bijvoorbeeld voor dat de uitvoering, optimalisatie, monitoring en de beoordeling van bepaalde facilitaire processen worden beheerd. Hieronder vallen onder andere de processen terreinbeheer, infrastructureel beheer en het technisch beheer van installaties. Ook het testen van installaties en het inhuren van eventuele specialisten kan hieronder worden geschaard.

Hulpmiddelen voor gebouwbeheer

Een belangrijk onderdeel van gebouwbeheer is het regelmatige onderhoud dat benodigd is. Het is van belang dat onderhoud niet alleen wordt uitgevoerd wanneer het zichtbaar noodzakelijk is, dan is het namelijk vaak al te laat. Als het gaat om gebouwbeheer is het essentieel dat het onderhoud stelselmatig ieder jaar terugkomt. Door stelselmatig het onderhoud aan een gebouw uit te voeren is de kans op gebreken en grote schade zeer klein. Gebouwbeheer heeft daarmee een preventief karakter.

Als het gaat om gebouwbeheer dan is de conditie van een gebouw essentieel. Om een goede conditie te waarborgen en (ernstige) schade te voorkomen is het raadzaam om gebruik te maken van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP).  Daarnaast helpt een meerjaren onderhoudsplan om het stelselmatige karakter van het onderhoud te waarborgen. Hiermee houdt je gemakkelijk grip op het onderhoud van een gebouw of installatie. Een ideaal hulpmiddel m.b.t. gebouwbeheer!

Daarnaast wordt binnen het gebouwbeheer de NEN 2767 methodiek toegepast om een conditiemeting te doen. Als het gaat om gebouwbeheer dan is NEN 2767 dé norm voor een conditiemeting. De NEN 2767 beschrijft op een geheel transparante, objectieve en éénduidige wijze wat de technische toestand vaan een gebouw en/of installatie is. Veelal ligt deze conditiemeting aan de basis van het meerjaren onderhoudsplan.

Gebouwbeheer door Quadrance

Uw gebouwbeheer kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Wij houden het onderhoud van uw vastgoed en installaties op peil en zorgen voor een veilige omgeving. Als gebouwbeheerder zetten we onze technische kennis en kunde non-stop in en kijken we waar en hoe we het facilitaire proces kunnen verbeteren. Wij maken complex gebouwbeheer overzichtelijk en beheersbaar.

Voor zowel gebouwbeheer als strategisch vastgoedbeheer bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u verbouwplannen of kiest u juist voor nieuwbouw? Wilt u verduurzamen of bent u benieuwd welke energiezuinige maatregelen u kunt treffen? Wilt u inzicht in de conditiescore van uw gebouw of installaties? Dit zijn allemaal gebouwbeheer vraagstukken waar wij u bij kunnen helpen.

Nieuwsgierig hoe u uw gebouwbeheer kunt optimaliseren en uw vastgoedportefeuille maximaal kunt laten renderen? We adviseren u graag! 

Live demo QUR+ aanvragen

frank

Heeft u vragen?

Rick helpt u graag verder Neem contact op
header-persoon
quote
Vragen? Stuur een appje!