Hoe vaak onderhoudsplan actualiseren?

Een onderhoudsplan vormt de basis voor de jaarlijkse begroting. Daarom is het zeer belangrijk om een onderhoudsplan tijdig te actualiseren. Om de begroting zo nauwkeurig mogelijk op te kunnen stellen dient het onderhoudsplan actueel te zijn. Quadrance adviseert om jaarlijks het onderhoudsplan te actualiseren. 

Het actualiseren van het onderhoudsplan bestaat uit het doornemen van alle wijzigingen in het gebouw. De wijzigingen moeten worden verwerkt in het onderhoudsplan. Daarnaast worden de uitvoeringsmomenten uitvoerig doorgenomen en besproken met de gebruikers op locatie. Hier komt het theoretisch plan samen met de praktijk. De praktijk kennis van gebouwbeheerders, technici en managers wordt vervolgens vertaald in een actueel onderhoudsplan. 

Benodigde informatie actualiseren onderhoudsplan

Om het onderhoudsplan te actualiseren is er een veelvoud aan informatie benodigd. Een onderhoudsplan geeft inzicht in de toekomstige onderhoudsactiviteiten en eventuele vervangingen. Om dit inzicht te kunnen verschaffen is het van belang dat de huidige staat van het gebouw en de assets in beeld is gebracht. Daarnaast is dit van belang om de vervanging van assets zo goed mogelijk te plannen in de tijd en om het onderhoudsplan jaarlijks te kunnen actualiseren. Ook is het van belang om alle assets in het onderhoudsplan te hebben staan, daarom is het belangrijk om wijzigingen tijdig te verwerken.

Wijzigingen in het gebouw die leiden tot actualiseren van het onderhoudsplan zijn:

  • Verbouwingen en projecten die uitgevoerd zijn in het gebouw
  • Wijzigingen van elementen en assets in het gebouw
  • Wijzigingen in het strategisch huisvestingsplan die invloed hebben op het onderhoudsplan
  • Veranderende behoefte van het gebouw

Hulp nodig bij het actualiseren van een meerjaren onderhoudsplan?

Het actualiseren van een onderhoudsplan kan de gebruiker zelf uitvoeren. Maar door het ontbreken van tijd kan het voorkomen dat het efficiënter is om het actualiseren van het onderhoudsplan uit te besteden.

Quadrance is specialist in efficiënt en toekomstbestendig asset management. Wij vertalen strategisch beleid naar slimme uitvoerings- en implementatieoplossingen waarbij de continuïteit van bedrijfsprocessen gewaarborgd blijft. Dit doen wij onder andere door ondersteuning te bieden bij het opstellen en/of bijstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Goed functionerende gebouwen, verantwoorde risicobeheersing en maximale kostenbesparing staan daarbij centraal. Voor zowel de korte- als lange termijn.

Wilt u ondersteuning bij het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP)? Onze specialisten zijn u hier graag mee van dienst. Neem gerust contact met ons op!

Contact

frank

Heeft u vragen?

Rick helpt u graag verder Neem contact op

De persoonlijke aanpak van Quadrance

Een onderhoudsplan draait om volledigheid, juistheid en inzicht in kosten. Met Qur+ stelt u binnen een handomdraai een onderhoudsplan op. Een bibliotheek met referentieprijzen en bestekteksten geeft garantie voor alle drie de aspecten.

header-persoon

Een MJOP is de basis voor grip op onderhoud en kosten!

quote
Vragen? Stuur een appje!