Nieuws

Antoni van Leeuwenhoek over benchmark zorg: “Het delen van ervaringen brengt je verder”

02-11-2017

"Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) ziekenhuis doet al enige jaren mee aan de benchmark  ziekenhuizen van Quadrance”, vertelt Annette van Rijthoven. Ze werkt als hoofd gebouwbeheer bij het Antoni van Leeuwenhoek. “De resultaten van de benchmark vergelijken we met de uitkomsten van andere collega’s. Ondanks dat het verschillende ziekenhuizen zijn, kunnen de uitkomsten wel goed met elkaar vergeleken worden door het systeem van vragen en aanleveren van de cijfers."

Uitkomsten geven een steeds beter resultaat
“Uiteraard gebruiken we de cijfers ook om intern verbeterslagen te maken. Het bevestigt ons echt dat onze visie op het beheer en onderhoud de weg is die we moeten volgen”, vervolgt van Rijthoven. “Door de frequente deelname is er een trend te zien en geven de uitkomsten een steeds beter resultaat. De cijfers blijven onder de deelnemers, waardoor deelnemen laagdrempelig is.”

Waardevolle bijeenkomst
“Het meest positieve bijeffect van de benchmark is in mijn optiek de waardevolle bijeenkomst met alle deelnemers. Doordat collega-ziekenhuizen elkaar in de dagelijkse praktijk te weinig opzoeken, is de bijeenkomst een mooi platform om kennis te delen.” Van Rijthoven: “Het delen van ervaringen brengt je in de praktijk echt verder. Het is een betrouwbaar netwerk dat veel kennis deelt op basis van de praktijk.”

Netwerk verder uitbreiden
“Ik ben er aankomend jaar zeker weer bij en hoop dat we nog meer ziekenhuizen kunnen verwelkomen. Zo kunnen we niet alleen meer waarde aan de cijfers geven, maar ook het bijzondere netwerk verder uitbreiden. We vinden nu nog vaak zelf het wiel uit”, besluit Van Rijthoven.

Ook deelnemen aan de benchmark zorg? Of meer informatie? Neem contact op!